Kan inte nå servern

Ny säsong – Nya höjdpunkter: högt eftertraktad Rolex på Important Timepieces


Important Timepieces presenterar

— Rolex ”Light Blue Daytona”


Rolex Cosmograph Daytona är förmodligen klockvärldens mest välkända och ikoniska modell. Namnet Daytona härstammar från att Rolex på 60-talet blev officiell tidtagare för Daytona International Speedway en lika ikonisk racerbana i florida USA.


1955 lanserade Rolex deras första manuella kronograf och 1963 presenterades den första Rolex Cosmograph, en modell specifikt framtagen för motorsportvärlden där man med hjälp av kronograffunktionen och tachymeterskalan kunde beräkna hastigheter. Den kallades inte omedelbart för Daytona, faktum är att Rolex ursprungligen använde namnet Le Mans i vissa annonser innan de slutligen valde det numera legendariska namnet Daytona för Cosmograph-serien.



” Auktionens klocka utmärker sig med en boett i mycket fint skick, en vacker bakelit-bezel samt en ovanlig och felfri urtavla med texten “Daytona” i ljusblått. ”


Dess historia brukar delas in i olika epoker där de manuella kronograferna anses vara den första generationen, dessa tillverkades i ett flertal olika modellserier från 1963 fram till 1988 och tillhör idag de mest efterfrågade modellerna i klockvärlden.


Auktionens Daytona med referens 6241, införskaffades av nuvarande ägaren för närmare tre decennier sedan och har burits sparsamt sedan dess. Produktionen är låg och uppskattningsvis är det totala antalet tillverkade klockor under 3000 stycken. Denna utmärker sig med en boett i mycket fint skick, en vacker bakelit-bezel samt en ovanlig och felfri urtavla med texten “Daytona” i ljusblått.


Klockan säljs på Important Timepieces 2 november. Utrop 800 000 – 1 000 000 SEK.


Läs mer om auktionen


Slutinlämning pågår Kontakta kategorispecialist


Carl  Palmegren
Stockholm
Carl Palmegren
Ansvarig specialist klockor
+46 (0)739 40 08 23
Simon Naeslund
Stockholm
Simon Naeslund
Specialist Klockor
+46 (0)735 95 68 75