Ei yhteyttä palvelimeen

Karl Norin

(Ruotsi, Syntymävuosi 1982)
Karl Norin
(Ruotsi, Syntymävuosi 1982)

Karl Norin, faux fur, epoxy, foam board, glass fibre, 2014.

"Petroleum Nightmare". 151.5 x 159 cm.

Alkuperä - Provenienssi

Carl Kostyál, Stockholm.

Muut tiedot

Norin skapar verk i gränslandet mellan måleri och tredimensionella objekt. För Norin själv är det självklart att det är just målningar han arbetar med, de har en tydlig fram och baksida och skall dessutom hänga på vägg. Det har dock inte varit en enda pensel eller färgtub i närheten av verket, istället har Norin utvecklat en helt egen metod med utgångspunkt i det textila material. Han använder sig av långfibriga material i olika färger, gärna fuskpäls, spets eller mattor, som han komponerar på en ram och bestryker med Epoxiplast som annars oftast används vid tillverkningen av båtar och kanoter. Därefter lägger han kompositionen över en glasskiva och täcker in allt med plast. Till sist kopplar han upp en pump till målningen som suger ut all luft som finns i materialet så att ett vakuum bildas. Genom att skapa ett vakuum fylls alla luftutrymmen som vanligtvis finns i syntetmaterialet, t.ex. mellan pälshåren, med plast. Den avancerade tekniken har Norin själv arbetat fram men total kontroll på processen får han aldrig. När vakuumprocessen väl satt igång så går det inte att korrigera verket dessutom så reagerar materialen på olika sätt när det kommer i kontakt med plasten. Allt handlar om att experimentera sig fram och att släppa kontrollen.

Bor och arbetar i Stockholm. Innehar en MFA från Kungliga Konsthögskolan.

Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
25 000 SEK
Huutokauppa on päättynyt.
Kuuluu jälleenmyyntikorvauksen piiriin

Lain mukaan ostaja maksaa tästä taideteoksesta taiteilijapalkkion. Enimmäismaksu on 5 %. Mitä korkeampi myyntihinta, sitä pienempi prosenttiosuus. Lisätietoja tästä laista:

Taiteen jälleenmyyntikorvaus Suomen : Kuvasto
Taiteen jälleenmyyntikorvaus Ruotsissa: BUS

Tietoa ostamisesta
Kuvan käyttöoikeudet

Tämän tietokannan taideteokset ovat tekijänoikeudella suojattuja, eikä niitä saa kopioida ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Teokset kopioidaan tässä tietokannassa Bildupphovsrättin lisenssillä.

Ota yhteyttä
Louise Wrede
Tukholma
Louise Wrede
Asiantuntija, nykytaide, Private Sales
+46 (0)739 40 08 19

Asiakaspalvelu
Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen kuljetukseen, maksuun tai muihin asioihin.

Ruotsi
Puhelin maanantai – perjantai klo 9–13
+46 8-614 08 00

Suomi
Puhelin maanantai - perjantai klo 9–13
+358-9-668 91 10

Asiakaspalvelu