Kan inte nå servern

Specialistens val – Louise Wrede berättar om Contemporary Art & Design


Specialistens val Louise Wrede


Vi har talat med Louise Wrede, Specialist Samtida konst, som berättar om utbudet på vårens Contemporary Art & Design där visning pågår just nu inför auktionen den 20 april. Hon passar samtidigt på att lyfta några av sina personliga favoriter.
Vad kan vi se fram emot gällande vårens Contemporary Art & Design auktion?
– I vår har vi många intressanta föremål på vårens auktion. Några som jag kan nämna är bland annat ett unikt vägghängt konstverk av Olafur Eliasson med 24 stycken kristallsfärer. Vi har också en full size skulptur i gjutjärn av Antony Gormley. Vi har också en tidigare bronsskulptur av Donald Baechler, en målning av Karin Mamma Andersson som varit utställd i samband med Carnegie Art Award år 2000 och en marmorskulptur av Anders Krisár. Vi har också intressanta verk av lite yngre svenska och internationella konstnärer.
Kika gärna igenom katalogen online och tveka inte att komma förbi på visning. Du kan också maila eller ringa mig så hittar vi en tid som passar. Välkommen!


När är det visning och auktion?
Visning: 15 – 19 april, Berzelii Park, Stockholm.
Öppet: mån–fre kl 11–18, lör–sön kl 11–17.
Auktion: 20 april, Arsenalsgatan 2, Stockholm.



Läs mer om auktionen och utforska hela katalogen



Karin Mamma Andersson ”Grottekvarn”


Karin Mamma Andersson – Samma år som målningen ”Grottekvarn” målades, ställdes den ut på Carnegie Art Award, 2000. Om du stannar upp och tittar på verket kommer du snart se att det rinner vatten ur bänkarna, ut ur målningen. Verket är ett viktigt verk från en avgörande period i Karin Mamma Anderssons konstnärskap. Hon söker sig här bortom det figurativa gestalterna där det imaginära gränsöverskridande mötet mellan dröm och verklighet speglas i en ständigt pågående flödande akt.
Till "Grottekvarn”


Hans Andersson 'Beijing-series'


Hans Andersson – arbetar med collage i både större och mindre format och han är skicklig på det! Verket som ingår i auktionen är dubbelsidigt och ska hängas längs med långsidan av ramen. På ena sida ett välkomponerat collage med sönderklippta bemålade pappersbitar och ett svartvitt fotografi, på den andra sidan fem svartvita porträttbilder – är de möjligtvis tagna i Kina?
[[Till *Beijing Series*)]](/auctions/631/255-hans-andersson-from-beijing-series)

Mike Bouchet ”Double Thousand Shine”


######
Mike Bouchet – USA född som nu bor i Frankfurt har i sitt konstnärskap genomgående behandlat sociala och politiska frågeställningar såsom ägandeskap, konsumtion, kapitalism och sex. Auktionens storskaliga verk heter ”Double Thousand Shine” och är en hyperrealistisk avbildning på en hamburgare i närbild. Bouchet undersöker i den här serien snabbmatens problematik och konsumtion. Med sina fotorealistiska målningar av hamburgare tar han de fetischistiska foodie-fotografierna till nya nivåer.
[[Till "Double Thousand Shine”]](/auctions/631/382-mike-bouchet-double-thousand-shine)


Kontakta våra specialister


Louise Wrede
Stockholm
Louise Wrede
Specialist samtida konst, Private Sales
+46 (0)739 40 08 19
Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist fotografi och samtida konst
+46 (0)702 63 70 57
Marcus Kinge
Stockholm
Marcus Kinge
Specialist grafik
+46 (0)739 40 08 27
Björn Extergren
Stockholm
Björn Extergren
Chef Intag och försäljning Fine Art. Specialist antika möbler, konsthantverk och asiatisk keramik
+46 (0)706 40 28 61