Kan inte nå servern

Nordens ledande auktionshus bjuder på storslagen säsongsstart

Styrkebesked för samtliga avdelningar och ett nytt världsrekord för Helmer Osslund

Bukowskis kan sammanfatta vårens första slagauktion, Important Spring Sale, med ett väldigt starkt resultat för samtliga avdelningar och hela 11 miljonnoteringar. Ett resultat som dels beror på Bukowskis högkvalitativa utbud och dels på ett modernt digitalt erbjudande som möter våra kunder var de än befinner sig i världen.

Mot bakgrund av rådande omständigheter i världen och i Sverige så är vi mycket tacksamma över det förtroende våra kunder givit oss och väldigt glada över att vi kunnat förvalta det och leverera ett fantastiskt resultat för auktionen i sin helhet. Det visar att vi har en fin balans mellan konst och affär, där vi lyckas leverera framgångsrika försäljningar oberoende av säljkanal, säger Louise Arén, VD.

Auktionen ”Important Spring Sale” bjöd på ett högklassigt utbud av klassisk konst, konsthantverk, asiatiskt konsthantverk och smycken. Auktionen innehöll även en betydande avdelning med modern och samtida internationell grafik av internationella namn så som Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Pablo Picasso och Marc Chagall.

Resultatet visar att föremål av högsta kvalitet, samlarobjekt med en unik historia och spännande proveniens står emot tidens tand likväl som pandemier. Vi är glada över att dessa historiska föremål passerar Bukowskis och nu återigen hamnar hos nya samlare runt om i världen, säger Björn Extergren, chef intag- och försäljning Fine Art.

Bukowskis kan även glädjande stoltsera med ett nytt rekord för Helmer Osslund efter att den magnifika landskapsmålningen ”Mullfjället” såldes för otroliga 8 942 500 SEK. Carl Larssons ”Teaterfunderingar”, John Bauers sagolika ”Pojken som aldrig blev rädd” samt Georg Paulis "Romerskt bad"/"Odalisk" var ytterligare höjdpunkter från konstavdelning.

I dessa speciella tider är det imponerande att se hur stark konstmarknaden är och vi ser nu med självförtroende fram emot vår moderna och samtida auktion om två veckor. Det är också fantastiskt kul med 11 miljonnoteringar där vi nu ser hur alla dessa konstverk finner nya ägare, säger Andreas Rydén, chefsspecialist konst/Vvd.

Bukowskis sammanfattar två dagar av intensiva auktioner med 762 objekt sålda för ett totalt slutpris på 80,2 MSEK med 33,5% av vinnande bud från online, att jämföra med 22,2% under 2019. Bud med spade i salen gick därmed ned något mot bakgrund av rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om social distansering.

Bukowskis kan stoltsera med 11 miljonnoteringar på Important Spring Sale
Plåtmynt 8 daler SM 1659 - 2 450 000 SEK
Rudolf Wittkopf, filigranbägare med lock - 1 568 000 SEK
Andy Warhol, Chanel - 1 531 250 SEK
John Bauer, Pojken som aldrig var rädd - 1 004 500 SEK
Helmer Osslund, Mullfjället - 8 942 500 SEK
Carl Fredrik Hill, Väg med sittande hund Fontainebleau - 5 512 500 SEK
Carl Larsson, Teaterrekvisita - 7 595 000 SEK
Anders Zorn, Gammal spegel - 4 410 000 SEK
Anders Zorn, Badkappa II/På Hemsö - 1 151 500 SEK
Georg Pauli, Romerskt bad/Odalisk - 1 078 000 SEK
Carl Larsson, Förr/Gammaldags motiv - 1 408 750 SEK



Louise Arén
Stockholm
Louise Arén
VD
Björn Extergren
Stockholm
Björn Extergren
Chef Intag och försäljning Fine Art. Specialist antika möbler, konsthantverk och asiatisk keramik
+46 (0)706 40 28 61
Andreas Rydén
Stockholm
Andreas Rydén
Chefsspecialist konst, Vice VD
+46 (0)728 58 71 39