No connection to server

Tova Mozard

(Sweden, Born 1978)
Tova Mozard
(Sweden, Born 1978)

TOVA MOZARD, fotografi, "Gags & Business", signerad och numrerad 22/30, på tillhörande mapp. SAK Edition 4 – 2012.

Bildmått: 50×61 Yttermått: 60×71
Tova Mozard om fotografiet:
– Bilden föreställer min vän Eddie och hans vänner. Jag följde med dem en dag på jobbet. De förbereder sig för ett jobb i en stor utomhuspark. Det var fint att få ser hur de hjälpte varandra med dräkter och make-up. På bilden ser Eddie nästan ut att vara chef över de andra och det råder en stämning av både allvar och uppsluppenhet. Jag upplevde att de hade en speciell gemenskap som var aningens mystisk och svår att närma sig. De kliar och svettas i nylondräkter och peruker, Eddie berättade att han ibland får ta starka smärtstillande tabletter när han går på styltor som man spänner fast på benen under de långa clownbyxorma. Ett hårt jobb som kräver mycket av masken bakom masken.

– Gags är en typ av komiska inslag som clowner använder sig av mellan varandra. Det kan vara ett trick eller ett spratt som är återkommande till exempel en blomma som plötsligt börjar spruta vatten och Business är det sätt som clownen rör sig på för att uttrycka sin karaktär som clown.
/Tova Mozard. Text hämtad 2014-04-08 på SAK:s hemsida.

Mapp med smärre slitage.

Auction closed
If you have a similar object we can help you with an up-to-date valuation. We have the highest final prices in Scandinavia. Contact.
Estimate
4 000 SEK
The auction is closed.
Covered by droit de suite

By law, the buyer will pay an artist fee for this work of art. This fee is 5% of the hammer price, or less. For more information about this law:

Sweden: BUS
Finland: Kuvasto

Purchasing info
Image rights

The artworks in this database are protected by copyright and may not be reproduced without the permission of the rights holders. The artworks are reproduced in this database with a license from Bildupphovsrätt.