No connection to server

Tove Jansson

(Finland, 1914-2001)
Tove Jansson
(Finland, 1914-2001)

Tove Jansson, "Woman from Bretagne".

Sign. 1945. Oil on canvas 70 x 58 cm.

The general impression is good.

Exhibitions

Tove Jansson, anniversary exhibition, Tampere artmuseum 15.6.-16.10. 1994. Nr 175.

Tove Jansson, Memorial Exhibition, Tampere Art Museum 2002, nr 47.

Tove Jansson - Memorial Exhibition in Japan, 18.3. - 22.8. 2004, Daimaru Museum, Tokio, Kioto ja Sinsaibashi; The World Children Art Museum, Osaka, Mitsukoshi Gallery, Fukuoka.

More information

Tove Jansson oli vieraillut Ranskasssa jo opiskeluaikanaan, jolloin Pariisiin suuntautunut matka oli sytyttänyt hänen kiinnostuksensa impressionistien värienkäyttöön. Ensimmäiset todelliset opintomatkansa vuosina 1938 ja 1939 Jansson pystyi toteuttamaan menestyksekkäistä näyttelyistä saamiensa varojen sekä matka-apurahan turvin. Pariisin ilmapiiri ja taiteilijayhteisö merkitsivät Janssonille paljon, mutta hänen taiteelliselle kehitykselleen vielä merkittävämpi askel oli Bretagneen suuntautunut matka, jonka hän toteutti yksin taidekoulujen lukukauden päätyttyä. Karu luonto ja paikallisten elämäntapa tekivät lähtemättömän vaikutuksen nuoreen taiteilijaan, ja tulivat näkymään hänen taiteessaan raikkaina ja kirkkaina väreinä sekä rohkeina sommitelmina. Bretagnelaisaiheet nousivat esiin Toven tuotannossa vielä pitkään matkan jälkeen.

Vuodelle 1945 päivätyssä työssä Jansson on kuvannut pöydän ääressä istuvan bretagnelaisnaisen. Janssonin muotokuville tyypillisesti malli on poissaolevan oloinen ja uppoutunut omaan sisäiseen maailmaansa. Pöydällä on avoin sanomalehti, malli on laskenut kenties käsityön helmalleen ja vaipunut hetkeksi omiin ajatuksiinsa. Bretagnen matkan valo ja raikas paletti ovat liikkuneet maanläheisempään suuntaan, mikä osaltaan luo teokseen hiljaisuutta ja rauhaa huokuvan tunnelman. Teoksen sommittelussa voi nähdä myös Janssonin taiteessa uudenlaisen pyrkimyksen pelkistämiseen.

Auction closed
If you have a similar object we can help you with an up-to-date valuation. We have the highest final prices in Scandinavia. Contact.
Estimate
20 000 - 30 000 EUR
The auction is closed.
Covered by droit de suite

By law, the buyer will pay an artist fee for this work of art. This fee is 5% of the hammer price, or less. For more information about this law:

Sweden: BUS
Finland: Kuvasto

Purchasing info
Image rights

The artworks in this database are protected by copyright and may not be reproduced without the permission of the rights holders. The artworks are reproduced in this database with a license from Bildupphovsrätt.